keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Sotka


" Tuli sotka, suora lintu; lenteä lekuttelevi etsien pesän sijoa, asuinmaata arvaellen."


7 luokkien yhteistyönä syntyy Kalevalan Sotka. Jokainen koulumme 7 luokkalainen tekstiilityötä opiskeleva on ommellut tilkkuryijyn 30 cm * 30 cm. Ryijynpalan pohjana on kangaspala ja sen päälle on ladottu ommellen kangas- ja poppanasuikaleita. Käytetty materiaali on kaikki kierrätettyä, vanhoja lakanoita, tyynyliinoja, maton kuteita, tilkkuina kaikkia mahdollisia koulun tilkkulaatikoista löytyneitä värejä.

Aloittaessamme tilkkutöitä opiskelimme väriopin perusasiat, päävärit, välivärit, vastavärit ja lähivärit. Eri ryhmille jaettiin eri värialueita. Osalla oli aiheena pääväritilkut, osalla välivärit. Otimme mukaan yhden 6 luokan ryhmän, jolle tehtäväksi tuli mustan, valkoisen ja harmaan sävyt.

Sotkan muodostavat tilkut kiinnitetään vanerilevystä tehtävään runkoon. Linnun suuren koon vuoksi joudumme laittamaan pohjakehikkoon saranoita, jotta linnun kuljetus paikasta toiseen olisi mahdollista.

1 kommentti:

Minna Lindqvist kirjoitti...

Mun työstä tuli vihreä ja pörröinen.Tein sen n.2 tunnissa.Se oli hauskaa, mutta tavallaan aika pitkästyttävää istua pari tuntia ompelukoneen eessä, istu ja tehdä, mutta HAUSKAA!